Sofianna's Paidousi Author Official Site

Tuesday, July 11, 2017

Αποκλειστική συνέντευξη στο Νίκο Κολίτση





Αποκλειστική συνέντευξη στο δημοσιογράφο Νίκο Κολίτση
Η νησιώτισσα super talented σεναριογράφος, Σοφιάννα Παϊδούση, γράφει το πιο ευφάνταστο interactive stand up σενάριο της ζωής της, κατά «λαϊκή απαίτηση» του εντολέα δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση, με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας του Αιγαίου Πελάγους. 
Η Σοφιάννα Παϊδούση, στην πρώτη αποκλειστική εκ βαθέων εξομολόγηση καρδιάς στο Νίκο Κολίτση, περιγράφει τη διαδικασία συγγραφής ενός σεναρίου, εστιάζει στην αξία της έμπνευσης, αποκαλύπτοντας τις πηγές της, καταγράφει τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά της από τη δημιουργία μίας σπονδυλωτής ταινίας μικρού μήκους επί τέσσερα, από ένα ειδικό σχολείο, με τη συνεργασία δύο ακόμη σχολείων και των καθηγητών τους, με βάση το σενάριό της «Η Νέα Γενιά» (2008) και το επικαιροποιεί στη σημερινή σχολική πραγματικότητα, αναλύει την πρωτοτυπία πειράγματος των ιστοριών της, με αφορμή κλασικές φόρμες, εν είδει δημιουργικής γραφής με σύγχρονες θεματικές, οραματίζεται τα σενάριά της σε θεατρικές παραστάσεις και ταινίες και μοιράζεται τις αγαπημένες της ταινίες και παραστάσεις, επενδυμένες με μουσική και εικόνες. 
Στη συνέχεια, η Σοφιάννα Παϊδούση καταγράφει τα κίνητρα της συγγραφής, σε ατομικό επίπεδο, επιλέγει τον αγαπημένο της συγγραφέα, κάνει mini απολογισμό ζωής, εκλογικεύει τους ήρωες των ιστοριών της, σε συνδυασμό με τη φαντασία και τα προσωπικά της βιώματα, περιγράφει τα ταξίδια της ζωής της και ανακαλεί τους πιο συγγραφικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. 
Στο δεύτερο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης, η Σοφιάννα Παϊδούση επισημαίνει το ρόλο της θάλασσας στη ζωή και το έργο της, αναδεικνύει τη μαγεία του παραμυθιού, συγκρίνει τη Χίο με την Κέρκυρα, με την Αθήνα στο background, αφομοιώνει τις νησιώτικες επιρροές του περιβάλλοντος και της οικογένειάς της και πιστεύει στα νέα ταλέντα, καταγράφοντας, ταυτόχρονα, τις αδυναμίες του συστήματος και την απουσία της πολιτείας, εν γένει, σε καλλιτεχνικό επίπεδο. 
Στο τρίτο και πιο αναπάντεχο μέρος της συνέντευξης, η Σοφιάννα Παϊδούση συστήνει στο κοινό τη «μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής της», το χαριτωμένο Τσάρλι, εστιάζοντας στη σχέση ζωής και ευθύνης του ανθρώπου μ’ ένα ζώο. Παράλληλα, καταδεικνύει την ανιδιοτέλεια της σχέσης του ανθρώπου με το ζώο και την πολύτιμη συνεισφορά του στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, διακρίνοντας την κοινωνικότητα των ανθρώπων από την οπτική όλων όσοι γράφουν και εκφράζουν μ' αυτό τον τρόπο πρωτίστως τα συναισθήματά τους. 
Τέλος, ονειρεύεται το μυθιστόρημα της ζωής της, που μετά από αυτή τη συνέντευξη, καθίσταται αυτονόητο ζητούμενο!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σοφιάννα Παϊδούση μεταφράζει τις ιστορίες της και τις διανέμει σε ηλεκτονική και έντυπη μορφή  στην πλατφόρμα του amazon.com.

"Η Σοφία Άννα Παϊδούση αγαπούσε... από μικρή τα παιδιά και γι’ αυτό μεγαλώνοντας κατάφερε να κάνει τ’ όνειρό της πραγματικότητα, σπουδάζοντας νηπιαγωγός στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία στην Αθήνα. Σήμερα εργάζεται ως νηπιαγωγός και ως καθηγήτρια Αγγλικών. Επίσης, έχει σπουδάσει σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού στο New York College και στο ΙΕΚ Ακμή και έχει παρακολουθήσει μαθήματα παραμυθιού, εφηβικής λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής στο εργαστήρι Tabula Rasa. Εκτός από τη λογοτεχνία και τα παραμύθια, της αρέσει να ταξιδεύει μαζί με τα όνειρά της... σε άγνωστους προορισμούς.
Το σενάριο της (Η Νέα Γενιά, 2008) έγινε ταινία μικρού μήκους επί 4 το 2017 (Schoolikoμπερδέματα II, H Nέα Γενιά) από το Ειδικό Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης, με ξεχωριστές αυτοτελείς εκδόσεις -εκτός από αυτή των παιδιών του Ειδικού Σχολείου- του ΓΕΛ Κορινού, των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Πλάτων» και με ειδική version καθηγητών, στην πρώτη πανελλαδικά αποτύπωση σχολικής συνεργατικής διαφορετικότητας στην πράξη στον κινηματογράφο. Η ταινία (επί 4) προβλήθηκε τον Ιούνιο του 2017 στις κινηματογραφικές αίθουσες, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και συμμετέχει σε διαγωνιστικά και μη φεστιβάλ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην περιφέρεια, με ταυτόχρονη αναζήτηση ανεξάρτητου διανομέα για πανελλαδική προβολή».

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.


Follow me on Social Media


Send us your CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Subscribe to our mailing list

* indicates required