Sofianna's Paidousi Author Official Site

Thursday, October 10, 2019

Εύη Δαέλη: "Όλα δουλειά είναι. Όπου παίζεις με την αλήθεια και την ψυχούλα σου, ο κόσμος το επικροτεί"

Η ηθοποιός Εύη Δαέλη ανακαλύπτει τον "θαυμαστό κόσμο της Μαργαρίτας" -μαζί με το Fairytales και τον δημοσιογράφο Νίκο Κολίτση-, μέσω μιας αποκλειστικής "μαγικής" συνέντευξης για τα μαθήματα από παιδιά, το γέλιο, το επάγγελμα του ηθοποιού, τα όνειρα, την οικολογία και την κομποστοποίηση, τους χαρακτήρες των ανθρώπων και τη συνεργασία, τις αναμνήσεις της Ισμήνης, τα στερεότυπα και τη Σκωτία, γιατί..."όταν έχεις μάθει να ζεις σαν Έλληνας, είναι δύσκολο να βρεις άλλη χώρα να σου κάνει..."




Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το θέατρο για παιδιά από το θέατρο για ενήλικες;
Αρχικά πιστεύω πως μια παιδική παράσταση χρειάζεται ν' αρέσει και σε ενήλικες για να μπορέσει να "περάσει" σ' ένα παιδί! Στο παιδικό θέατρο συναντάμε πιο συχνά τραγούδια, χορούς κι ενέργεια στον Θεό! Συνήθως, επίσης, στις παιδικές παραστάσεις είναι απαραίτητο να κρατηθεί το ενδιαφέρον ενός παιδιού το οποίο είναι αρκετά δύσκολο και οι γρήγορες εναλλαγές είναι μια έξυπνη επιλογή! Στη δική μας παράσταση συναντάμε πολλές αλλαγές, όχι μόνο σε κοστούμια αλλά και σε ρόλους που καταφέρνουμε με μαγικό τρόπο!

Είναι το παιδικό θέατρο στις προτεραιότητές σας στο μέλλον;
Ναι, φυσικά. Είναι τρομερά αυτά που μπορείς ν' ακούσεις επί σκηνής από ένα παιδί. Μεγάλα μαθήματα! Κι έχουν και πολύ γέλιο.


Aν μπορούσατε να είστε ένας ήρωας ή μια ηρωίδα από το αγαπημένο παιδικό σας παραμύθι, τι θα διαλέγατε και γιατί;
Έχω αγαπημένη παιδική ταινία. Το "Song of the sea". Θα ήθελα να είμαι η μικρή κόρη, η Saoirse, η οποία έχει την ικανότητα να γίνεται μια μικρή γλυκιά φώκια, που κολυμπά στη θάλασσα με το κοπάδι της.

                                     
                                          Συγγραφέας: Σοφιάννα Παϊδούση
Ηλικία: από 4 ετών
Σελίδες: 80
Είδος: Print Book, Fairytale, Picture book, full color
Τόπος & Χρόνος έκδοσης: Αθήνα, Ιούλιος 2019

Παραγγείλτε το βιβλίο του Παρφέ, στη μοναδική τιμή των 9,99 € και κερδίστε αυτόματα: 

  • Το αντίστοιχο eBook του Παρφέ, (αξίας 4.90 €)
  • Την ηχογραφημένη αφήγηση της ιστορίας  (αξίας 1 €)
  • Ιδιόχειρη αφιέρωση της συγγραφέα
  • Χειροποίητο δώρο-έκπληξη, διαφορετικό για αγόρια και κορίτσια, μαζί με αυτοκόλλητο


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:


oparfes@gmail.com

Μπορείτε να δείτε το ανανεωμένο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
σε μορφή Pdf!



Θα προτείνατε ανεπιφύλακτα σ’ έναν έφηβο ή μία έφηβη ν’ ακολουθήσει το επάγγελμα του ηθοποιού στις μέρες μας ή θα διατηρούσατε επιφυλάξεις; Για όλα τα επαγγέλματα είναι αναγκαίο να κρατάμε επιφυλάξεις, όπως και για όλα στη ζωή. Αλλά τα όνειρά μας είναι για να τα πραγματοποιούμε.

Πώς διαχειρίζεται μια νεαρή ηθοποιός την αναγνωρισιμότητα στην καθημερινότητά της και πώς μετριάζει την αυταρέσκεια που μπορεί να προκύψει από αυτήν;
Όταν συνειδητοποιήσουμε πόσο μικροί είμαστε σ' έναν τόσο τεράστιο κόσμο, με απέραντους ωκεανούς, με καταπράσινα δάση, τότε καταλαβαίνουμε πως δεν είμαστε τίποτα σπουδαίο. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Το ότι μ' αναγνωρίζουν στον δρόμο είναι κομμάτι της δουλειάς μου και χρειάζεται πολύ συγκεκριμένη διαχείριση.



Στην καθημερινότητά σας προσπαθείτε να ζείτε «οικολογικά»; Αν ναι, με ποιον/ποιους τρόπους;
Ανακυκλώνω εδώ και δύο χρόνια. Δε χρησιμοποιώ χαρτί στο σπίτι για την καθαριότητα, παρά μόνο πανάκι. Δυστυχώς χρησιμοποιώ πολύ το αυτοκίνητό μου, μιας και η δουλειά είναι μακριά απ' το σπίτι μου, αλλά στις κοντινές αποστάσεις πηγαίνω με τα πόδια.
Νομίζω πως ο επόμενος μου στόχος είναι η κομποστοποίηση.

                                        Αποτέλεσμα εικόνας για άρης πλασκασοβίτης βιο
Προσεχώς: Άρης Πλασκασοβίτης
Αποκλειστική συνέντευξη στο Fairytales και τον δημοσιογράφο Νίκο Κολίτση!

Ποιο είναι το τηλεοπτικό αποτύπωμα που σας άφησε το «Έλα στη θέση μου»; Ποια ήταν η τελευταία φορά που ήρθατε στη θέση ενός άλλου και για ποιο λόγο;
Το "Έλα στη θέση μου" δε μου άφησε κάποιο αποτύπωμα! Ίσως να με φωνάξουν Ισμήνη στον δρόμο μερικές φορές. Σίγουρα σε μένα, πάντως, άφησε πανέμορφες αναμνήσεις με γέλιο.

Με ποιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον, αν μπορούσατε να επιλέξετε, στο θέατρο και στον κινηματογράφο;
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θαυμάζω, αν αρχίσω τώρα να λέω, δε θα τελειώσω ούτε αύριο. Παρ' όλα αυτά δε θα ήθελα να επιλέξω κάποιον συγκεκριμένα. Νομίζω πως είναι σημαντικό να συνεργαζόμαστε με διάφορους ανθρώπους για ν' αναγνωρίζουμε κι άλλες ποιότητες, άλλους χαρακτήρες.

Αν η ζωή σας ήταν ένα τραγούδι, ένα βιβλίο και μια ταινία, ποια θα ήταν;
Χμμμ, δεν ξέρω ποια θα ήταν, αλλά σίγουρα θα ήταν ένας χαμός από ντραμς, κιθάρες και μυστήριο.



Αν μπορούσατε να ταξιδέψετε και να μείνετε σε μια πόλη μιας άλλης χώρας, ποια θα ήταν η επιλογή σας; Έχετε σκεφτεί το εξωτερικό για να κυνηγήσετε, με περισσότερες ελπίδες, τα όνειρά σας;
Θα ταξίδευα οπουδήποτε. Ίσως Σκωτία για αρχή, αλλά να μείνω κάπου αλλού δε νομίζω πως μπορώ. Όταν έχεις μάθει να ζεις σαν Έλληνας, είναι δύσκολο να βρεις άλλη χώρα να σου κάνει.

Η τηλεόραση είναι η φυσική συνέχεια της επιτυχίας στο θέατρο ή αναγκαία επιλογή επιβίωσης; Υπάρχουν ποιοτικές διαβαθμίσεις και
στερεότυπα στα δύο μέσα για σας;
Σίγουρα υπάρχουν στερεότυπα, σίγουρα κάποιοι πιστεύουν στο ποιοτικό και στο εμπορικό...  Πιστεύω πως όλα δουλειά είναι και όπου εσύ παίζεις με την αλήθεια σου και την ψυχούλα σου, ο κόσμος το νιώθει αυτό και το επικροτεί.

Νικος Κολίτσης 
(Αρχισυντάκτης)


Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Φιλολογίας-ΑΠΘ), 
με μεταπτυχιακό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. 
Αριστούχος Δημοσιογραφίας, με σπουδές Φωτογραφίας. 
Συγγραφέας, κριτικός θεάτρου (για παιδιά & ενήλικες), κινηματογράφου & λογοτεχνίας, με συνεργασίες 
με έντυπο-ηλεκτρονικό τύπο πανελλαδικά.

Διαβάστε ακόμα: Το Fairytales ως Χορηγός Επικοινωνίας προτείνει: "O ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ"

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.


Follow me on Social Media


Send us your CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Subscribe to our mailing list

* indicates required