Sofianna's Paidousi Author Official Site

Monday, November 23, 2020

"Ο Παρφές", κριτική από τη δημιουργό του Paidemata.gr, Ελένη Σαβουιδάκη


Ο Παρφές είναι ένα παραμύθι που καλπάζει μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.




Μιλάει μ' έναν τόσο ευρηματικό και γλυκό τρόπο για ένα σοβαρό και βαρύ θέμα, την επιθετικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό. Ο Παρφές είναι ένα αγόρι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από παγωτό. Μετακόμισε πρόσφατα με τους γονείς του, από τον Βόρειο Πόλο σε μια νέα χώρα του Νότου, όπου η ζωή είναι τελείως διαφορετική. Όταν έρχεται η ώρα να πάει σχολείο, έρχεται αντιμέτωπος με μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η διαφορετικότητά του θ' αποτελέσει πηγή χλευασμού και βαρβαρότητας από μια μεγάλη μερίδα συμμαθητών του. Μια συμμορία παιδιών, με αρχηγό τους τον μεγαλόσωμο Σιδερή, αρχίζουν να κοροϊδεύουν την εμφάνιση του Παρφέ και να γελούν μαζί του. Πολλά παιδιά συμμετέχουν στο πείραγμα, ενώ κάποια παρατηρούν παθητικά. Μονάχα ένας συμμαθητής του, ο Μάκης, είναι σε θέση να τον πλησιάσει, να τον βοηθήσει, να του συμπαρασταθεί έμπρακτα. Έχοντας και ο ίδιος βιώσει στο παρελθόν αντίστοιχες συμπεριφορές από τους συμμαθητές του, είναι σε θέση να δείξει ενσυναίσθηση. Προσπαθεί, μάλιστα, να πείσει τον Παρφέ να μιλήσει στους καθηγητές, στη διευθύντρια ή στους γονείς του για τις βαρβαρότητες που υφίσταται αλλά μάταια. Όσο ο Παρφές αρνείται να μιλήσει, το πρόβλημα γιγαντώνεται. Τα πειράγματα εξελίσσονται σε βιαιοπραγίες. Ώσπου ένα υπερβολικά άσχημο συμβάν, που λίγο έλειψε να στοιχίσει στον Παρφέ την ίδια τη ζωή του, στάθηκε αφορμή να έρθουν στο φως όλα όσα διαδραματίζονταν έξω από τις αίθουσες και να μπουν εν τέλει τα πράγματα στη θέση τους.



Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο παραμύθι που εκμεταλλεύεται και αξιοποιεί το βασικό συστατικό του, τη φαντασία, προκειμένου ν' αγγίξει ένα μείζον πρόβλημα της σύγχρονης εποχής...

Διαβάστε περισσότερα στο Paidemata.gr!


                                     
                                         Συγγραφέας: Σοφιάννα Παϊδούση
Ηλικία: από 4 ετών
Σελίδες: 80
Είδος: Print Book, Fairytale, Picture book, full color
Τόπος & Χρόνος έκδοσης: Αθήνα, Ιούλιος 2019

Παραγγείλτε το βιβλίο του Παρφέ, στη μοναδική τιμή των 9,99 € και κερδίστε αυτόματα: 

  • Το αντίστοιχο eBook του Παρφέ, (αξίας 4.90 €)
  • Την ηχογραφημένη αφήγηση της ιστορίας  (αξίας 1 €)
  • Ιδιόχειρη αφιέρωση της συγγραφέα
→Super προσφορά: 
Τα δύο βιβλία 18 €, τα τρία 24€!!!
Για παραγγελίες στο: Facebook: @oparfes
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για το βιβλίο (κριτικές & συνεντεύξεις):
                                                                               
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΕΩΣ 30/11!
Περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Πληροφορίες για τη συγγραφέα
Σοφιάννα Παϊδούση:


Η Σοφιάννα Παϊδούση, πάντα αγαπούσε τα παιδιά και κατάφερε να κάνει τ’ όνειρό της πραγματικότητα, σπουδάζοντας νηπιαγωγός στο Τμήμα Εκπαίδευσης & Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία στην Αθήνα. 
Mε καταγωγή από τη Χίο και… διακτινισμό διαμονής ανάμεσα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και Κέρκυρα -με οικογένεια και δύο μικρά παιδάκια-, εκτός από παραμυθού, εκπαιδευτικός, καθηγήτρια Αγγλικών και blogger (θέατρο, για παιδιά και ενήλικες,  μουσική και βιβλίο), έχει σπουδάσει σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και θεατρική γραφή. Έχει εξειδικευτεί στο Γραφιστικό Σχεδιασμό, στην επεξεργασία στατικής εικόνας, στο InDesign, στο Web Development και στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Μάρκετινγκ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπως και στο Subtitling από την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση.
Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ειδικής Αγωγής, Συμβουλευτικής, Λογοθεραπείας και Σχολικού Εκφοβισμού. 
Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά, όπως και Ιταλικά και Γαλλικά.
Τον Οκτώβριο του 2020 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου, Κύπρος.

Το καλοκαίρι του 2019 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλιοπαραμύθι με τίτλο «Ο Παρφές» (εκδόσεις Οσελότος), 80 σελίδων, με θέμα τη διαφορετικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό (σε εικονογράφηση της Πηνελόπης Λάζαρη), που έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, μεταξύ άλλων, από κριτικούς, γονείς κι εκπαιδευτικούς (επισυνάπτεται το σχετικό δελτίο τύπου) και διατίθεται από φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.

Το βιβλίο προλογίζει o Στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης, ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας, σε ρόλο «φύλακα άγγελου» & η εγκληματολόγος Κέλλυ Ιωάννου. Τέσσερις ψυχολόγοι «μπαίνουν στην ιστορία» & παίρνουν τη θέση ενός ήρωα. Η εκπαιδευτικός Έλενα Αϊβαζοπούλου, από τη Γερμανία, προτείνει δραστηριότητες δημιουργικής γραφής & θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, η τραγουδοποιός, Μιχαέλα Κυργιαφίνη χαρίζει αποκλειστικά το μουσικό «Παιδί» της και last, but not least, 7μελής all star team μουσικών, εκπαιδευτικών, θεατρολόγων και συγγραφέων αφηγείται την ιστορία. Το βιβλίο διατίθεται και σε ebook και στην αγγλική γλώσσα.

Στον ελεύθερό της χρόνο, επιμελείται κι επεξεργάζεται ψηφιακά σχολικές ταινίες μικρού μήκους. Το σενάριο της (Η Νέα Γενιά, 2008) έγινε ταινία μικρού μήκους επί 4 το 2017, με τον τίτλο «Schoolikoμπερδέματα ΙΙ», με τις αναρτημένες διαδικτυακές εκδόσεις να έχουν ξεπεράσει συνολικά τις 365.000 προβολές μέσα σ’ ένα χρόνο.  
Εκτός από τη λογοτεχνία και τα παραμύθια, της αρέσει να χάνεται σε άγνωστα μέρη στα ταξίδια της, μαζί με την οικογένειά της και το αγαπημένο της σκυλάκι, τον Charlie.

 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.


Follow me on Social Media


Send us your CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Subscribe to our mailing list

* indicates required