Sofianna's Paidousi Author Official Site

Friday, January 13, 2023

Κριτική-παρουσίαση βιβλίου

«Η περιπέτεια του Λουίτζι» του 

Κωνσταντίνου  Μπενέκη

Κριτική-παρουσίαση βιβλίου



Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση


Η περιπέτεια του Λουίτζι είναι το πρώτο παραμύθι για παιδιά του συγγραφέα Κωνσταντίνου Μπενέκη και η δεύτερη συγγραφική του απόπειρα, μετά το «Αεί ασκούμενοι» (2021), εκ νέου από τις Εκδόσεις Φίλντισι. Το πρώτο του βιβλίο απευθύνεται σε ενήλικες και πραγματεύεται τη δια βίου άσκηση σώματος και πνεύματος. Μπορείτε να διαβάσετε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Μπενέκης, με αφορμή αυτό το βιβλίο, εδώ:

Κωνσταντίνος Μπενέκης: "O σύγχρονος άνθρωπος έχει πολλά όπλα στη διάθεσή του: μελέτη, προσευχή, τέχνες, πολιτιστικά δρώμενα, καλές πράξεις, γυμναστική"

Μετά τους ενήλικες, πάντως, ήρθε η ώρα των παιδιών ή καλύτερα των παιδιών και των ζώων, καθώς «Η περιπέτεια του Λουίτζι» αναφέρεται σε έναν χαριτωμένο παπαγάλο, τον Λουίτζι και τους πολύτιμους φίλους του, τον Σπουργίτη, τον Κότσυφα, τον Περιστέρη, τον σκύλο τον Σπίθα και τη σοφή Κουκουβάγια! Όλοι μαζί ζουν αρμονικά και ήρεμα στο μεγάλο πάρκο, μέχρι τη στιγμή που ο Λουίτζι αποφασίζει να... αυτονομηθεί, για να ανακαλύψει το μακρινό δάσος, ευελπιστώντας να γευτεί νέες διαφορετικές λαχταριστές λιχουδιές και να απολαύσει νέες εικόνες και χρώματα. Τελικά, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και ο ίδιος μπλέκει σε μία ολόκληρη περιπέτεια κι άντε να ξεμπλέξει, γιατί το μακρινό δάσος μόνο δάσος δεν ήταν και τα δυο πουλιά, το γεράκι, τα κοράκια, οι αρουραίοι (σ.σ. Βοήθειά μας!) και οι γάτες της περιοχής, δεν ήταν και τα πιο φιλόξενα ζωάκια του κόσμου. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν οι φίλοι που και σποράκια του έφεραν και μπανάνες και μανταρίνια παρακαλώ και τον έσωσαν από τα χειρότερα! Άλλωστε, «το νοστιμότερο φαγητό είναι αυτό που τρως, όταν πεινάς»! Πόσο δίκιο έχεις, Λουίτζι, να’ ξερες!



Εκδόσεις Φίλντισι

 Ξανθίππου 123,

Παπάγου, 15669

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.gr


info@filntisi.gr


Ο συγγραφέας δίνει πνοή στα ζωάκια του πάρκου, με παιγνιώδη και περιγραφικό τρόπο και αληθοφανείς διαλόγους, δημιουργώντας εικόνες και παραστάσεις που ζωντανεύουν το σκηνικό και αναδεικνύουν συναισθήματα και καθημερινές αξίες για μικρούς και λίγο μεγαλύτερους, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και λοιπούς αναγνώστες. Η εικονογράφηση της Κατερίνας Σωτηρίου είναι ζωντανή, ταιριαστή και λεπτομερειακή, με τον παπαγάλο Λουίτζι να κυριαρχεί, ειδικά όταν ανοίγει διάπλατα τα φτερά του! Τουλάχιστον, μέχρι να πείσει τους φίλους του, να οργανώνουν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μικρές εκδρομές περιπέτειας. Πιο safe επιλογή, δε συμφωνείτε;

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια με τα ζωάκια του πάρκου για να γιορτάσετε μαζί την ανάμνηση της περιπέτειάς τους, βασισμένα στην παραμυθοϊστορία που προηγήθηκε.

  Νίκος Κολίτσης 

                (Αρχισυντάκτης)           


Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής 
(Τμήμα Φιλολογίας-ΑΠΘ), 
με μεταπτυχιακό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. 
Αριστούχος Δημοσιογραφίας, με σπουδές Φωτογραφίας. 
Συγγραφέας, κριτικός θεάτρου (για παιδιά & ενήλικες), κινηματογράφου & λογοτεχνίας, με συνεργασίες με έντυπο-ηλεκτρονικό τύπο πανελλαδικά.

Διαβάστε ακόμα: Το Fairytales προτείνει... «Το μεγάλο παιχνίδι», σε σκηνοθεσία Ελένης Σταμπόλη &  Κωνσταντίνας Ρουμελιώτη

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.


Follow me on Social Media


Send us your CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Subscribe to our mailing list

* indicates required