Wednesday, May 22, 2024

Τοp 10 θεατρικών παραστάσεων για παιδιά (2023-24)



Είσαι μαθητής/τρια Δημοτικού σχολείου, νηπιαγωγείου ή έστω… παιδικού σταθμού στην Αθήνα και τον νομό Αττικής; Aν δεν έχεις παρακολουθήσεις, τουλάχιστον, μία από τις δέκα καλύτερες θεατρικές παραστάσεις για την ηλικία σου στην Αθήνα, τη φετινή θεατρική χρονιά (so far so good, kids), οφείλεις να… διεκδικήσεις άμεσα τα δικαιώματά σου και να… μηνύσεις τους γονείς ή τους κηδεμόνες σου ή έστω τη νονά, τον νονό, τον θείο, τη θεία, τον παππού, τη γιαγιά ή τον γείτονα, βρε αδερφέ! 

Εμείς, πάντως, στο Fairytales, τις είδαμε όλες, μία προς μία και αφού τις ξεδιαλύναμε και τις αξιολογήσαμε, τολμάμε και σας τις παρουσιάζουμε, χωρίς φόβο αλλά με πάθος από το 10 μέχρι το 1 και την κορυφή!

Νίκος Κολίτσης-Σοφιάννα Παϊδούση

10. To καρναβάλι των ζώων


Το διασημότερο μουσικό παραμύθι, «Το Καρναβάλι των Ζώων» (Le Carnaval des animaux), του Camille Saint-Saëns, που έχει γραφτεί για παιδιά, ανέβηκε στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Το έργο παρουσιάστηκε σε κείμενα του Γιώργου Γαλίτη και ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Γκόνη, σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο, μεταλλόφωνο και κρουστά, από την εταιρεία θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ και τον Χρήστο Τριπόδη.  
             


9. Ο αόρατος Τονίνο


Το έργο του Τζάνι Ροντάρι παρουσιάστηκε στο "Από Μηχανής Θέατρο", σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, με τους Τιγκράν Αμπραμιάν, Άννα Ελεφάντη, Εύα Κλουβάτου, Νίκο Παλιούρα & Νεφέλη Τζεβελέκη. 

«Δε θέλω πια ασκήσεις να λύνω, θέλω αόρατος να γίνω!» ευχόταν ο Τονίνο, καθώς πήγαινε πάλι αδιάβαστος στο σχολείο και η ευχή του αμέσως γινόταν πραγματικότητα...

Διαβάστε περισσότερα εδώ! 




Η παιδική σκηνή “Ονειροπόληση” παρουσίασε την παράσταση “Ο Μαγικός Αυλός” στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη. Η δύναμη της αγάπης, της αλήθειας, της αυταπάρνησης και του ηρωισμού σε δύο πράξεις. Αγαπημένο έργο του Wolfang Amadeus Motsart σε λιμπρέτο Emanouel Schikaneder. Είναι η τελευταία όπερα που έγραψε ο μεγάλος συνθέτης. Το λιμπρέτο εξέφρασε με συμβολικό τρόπο τα ανθρώπινα ιδεώδη του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού τα οποία όμως παραμένουν πάντα επίκαιρα!

Διαφήμιση

www.sofiannapaidousi.com
Σοφιάννα Παϊδούση




H Animagnet παρουσίασε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη θεατρική παράσταση “Ο Μεταξούλης”. Γνωρίσαμε όλοι μας τον Μεταξούλη και την παρέα του στον μαγικό κόσμο των εντόμων! Μια θεατρική παράσταση που διαπραγματεύθηκε το ευαίσθητο θέμα του για του σχολικού εκφοβισμού, την αξία της φιλίας και της οικογένειας αλλά και την ανάγκη του να ακούμε τις φωνές και τα ταλέντα που έχουμε μέσα μας.

  



Από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα, «Η καρδιά της βασιλοπούλας», παρουσιάστηκε από την Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη, στο θέατρο Κιβωτός, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Κουλουμπή- Κάρμεν Ρουγγέρη.

Πρόκειται για ένα υπέροχο παραμύθι, τροφή για σκέψη, που ζωντάνεψε στη σκηνή, με τον μοναδικό τρόπο της Κάρμεν Ρουγγέρη και της Χριστίνας Κουλουμπή με τους Ειρήνη Αρβανίτη,  Δημήτρη Θεοδωρόπουλο,  Μαρία Καμακάρη, Χριστίνα Κουλουμπή, Γιάννη Νικολάου, Αλεξάνδρα Σκένδρου, Νεκτάριο Φαρμάκη.


Διαβάστε περισσότερα εδώ! 


5. Αlladin the show

Το πιο μαγικό παραμύθι ζωντάνεψε, σε μια θεαματική θεατρική παράσταση, στο θέατρο "Αλέκος Αλεξανδράκης", σε σκηνοθεσία της Μπίλιως Κωνσταντοπούλου, με τους Βαγγέλη Δαλλέ, Δημήτρη Ελιά, Ελβίρα Πολυτίμη Θεμελή, Σμαρώ Κεπαπτσόγλου, Γεράσιμο Παπικινό, Κωνσταντίνο Πετρίδη, Σέβη Σπύρτου & Νίκο Χρηστίδη, με τον Αντώνη Λουδάρο σε ρόλο έκπληξη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ! 


Η παράσταση που δεν έπρεπε να χάσει κανείς στο θέατρο Αθηνά. Όλα τα μέλη μιας οικογένειας είχαν την ευκαιρία να γίνουν μέρος της ιστορίας και να μπουν κι αυτοί/ες στη Σχολή Μαγείας παρέα με τους πρωταγωνιστές. Ένα καθηλωτικό lighting show που δεν περιορίστηκε μόνο στη σκηνή του θεάτρου, με πρωτότυπη μουσική, τρισδιάστατα σκηνικά και διαδραστικούς γρίφους, με τη συμμετοχή του κοινού, σε σκηνοθεσία Χριστόφορου  Χριστοφορίδη, με τους Νεκταρία Γκαγκαβούζη, Συμεών Ευσταθιάδη, Γεώργιο Μπατσούκα και Χρήστο Μηνασίδη.


Διαβάστε περισσότερα εδώ! 

Διαφήμιση 


3. Σέρλοκ Χόλμς & το αίνιγμα του Λούνα Παρκ


«Το πιο συναρπαστικό, το πιο εκθαμβωτικό, το πιο δημοφιλές Λούνα παρκ του Λονδίνου, ζωντάνεψε στο  Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, αλλά αντιμετώπισε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα…»

Ήταν το συμπέρασμα από το γράμμα που έλαβε ο Σέρλοκ Χολμς φανερά προβληματισμένος και ανήσυχος… Ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου Λούνα  παρκ ήταν η χαρά, η ευτυχία των παιδιών, εξάλλου έτσι λεγόταν, «Ευτυχία»… σε διασκευή/σκηνοθεσία  Αγνής  Χιώτη, με τους Ιωάννα Αγγελίδη, Μυρτώ Αυγερινού, Καίτη Ιωαννίδου, Ιάσονα Καστόρη, Αντώνη Κυριακάκη, Ιωάννα Μονέδα, Σταμάτη Μπάκνη, Σοφία Παπουλάκου & Απόστολο Τζίκα. Μουσικός επί σκηνής η Ιωάννα Μονέδα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ! 




Το κορυφαίο έργο  της Πηνελόπης Δέλτα, σε θεατρική διασκευή Μαρίας Σούμπερτ και σκηνοθεσία Βαγγέλη Πιτσιλού & Αθανασίας Καλογιάννη στο θέατρο Νέος Ακάδημος, με τον Βασίλη Λέκκα να ερμηνεύει και να τραγουδά επί σκηνής. 

Με τους: Βασίλη Χρυσικόπουλο, Γιώργο Μπανταδάκη, Κωνσταντίνο Ρόδη, Εύα Βάρσου, Σοφία Νικολοπούλου & Στέφανο Κανακίδη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ!


1. Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας


Το μαγικό μιούζικαλ για όλη την οικογένεια ζωντάνεψε στο EMBASSY Theater, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Roald Dahl, σε απόδοση και σκηνοθεσία Γιώργου Βαλάρη. Με τραγούδια από την κινηματογραφική ταινία των Leslie Bricusse & Anthony Newley. 

Το έργο παρουσιάστηκε σε συνεργασία με την Music Theatre International www.mtishows.eu, με πρωταγωνιστές τους Αλέξανδρο Μπουρδούμη,  στο ρόλο του «Τσάρλι» οι μικροί Σπύρος Ντούγιας και Γιώργος Καραμολέγκος και «Παππούς Τζο» ο Πέτρος Ξεκούκης!


Διαβάστε περισσότερα εδώ!

Διαβάστε ακόμα: Τop 10 παραστάσεων για παιδιά και εφήβους/νέους (2023-24)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.


Follow me on Social Media


Send us your CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Subscribe to our mailing list

* indicates required