Sofianna's Paidousi Author Official Site

Sunday, January 12, 2020

Κριτική θεατρικής παράστασης


Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
ΘΕΑΤΡΟ BROADWAY, Αθήνα
Κριτική θεατρικής παράστασης
Δεκέμβριος 2019

Της συντάκτριας Βασιλικής Καλλιάνη


Παρακολουθήσαμε την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Η Σταχτοπούτα". Πρόκειται για το κλασικό κι αγαπημένο παραμύθι του Charles Perrault, σε μια ιδιαίτερη απόδοση από την εταιρεία παραγωγής του Μαυρίκιου Μαυρικίου, "Music & Drama Productions".


Η υπόθεση του έργου είναι σε όλους γνωστή. Η συγκεκριμένη, όμως, παράσταση, αντί για την νεράιδα του παραμυθιού, μας συστήνει τον Θεσπέσιο, τον καλό μάγο. Τα φώτα της σκηνής ανάβουν και η παράσταση ξεκινάει. Ο Θεσπέσιος μας συστήνεται και μας τονίζει ότι αυτό που πρέπει να μας μείνει ως ιδέα είναι ότι η καλοσύνη, η αγνή ψυχή, οι καλές πράξεις και ο σωστός χαρακτήρας, είναι ότι μας κάνει να ξεχωρίζουμε στη ζωή. Το ήθος και τα αγνά μας αισθήματα είναι που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και ήθος.


                                     
                                         Συγγραφέας: Σοφιάννα Παϊδούση
Ηλικία: από 4 ετών
Σελίδες: 80
Είδος: Print Book, Fairytale, Picture book, full color
Τόπος & Χρόνος έκδοσης: Αθήνα, Ιούλιος 2019

Παραγγείλτε το βιβλίο του Παρφέ, στη μοναδική τιμή των 9,99 € και κερδίστε αυτόματα: 

  • Το αντίστοιχο eBook του Παρφέ, (αξίας 4.90 €)
  • Την ηχογραφημένη αφήγηση της ιστορίας  (αξίας 1 €)
  • Ιδιόχειρη αφιέρωση της συγγραφέα


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

oparfes@gmail.com

Μπορείτε να δείτε το ανανεωμένο
                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σε μορφή Pdf!


Ηθοποιοί: 
Ο καλός Μάγος: στον ρόλο του Θεσπέσιου, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ξαφνιάζει το κοινό και καταφέρνει με την πληθωρική παρουσία του να μας μεταφέρει μ' έναν μαγικό τρόπο μέσα στο παραμύθι. Άλλωστε, η αλληλεπίδραση με το κοινό είναι τόσο άμεση που μας έκανε να πιστέψουμε ότι συζητάμε με τον καλό μάγο της δικής μας ζωής!
Η Σταχτοπούτα: στον ρόλο της Σταχτοπούτας, η Μυριέλλα Κουρεντή, σαν μια πραγματική πριγκιποπούλα, με το υπέροχο χαμόγελό της, τη λάμψη του προσώπου της και κυρίως την απλότητα και την ηρεμία που εμπνέει, δίνει μια άλλη διάσταστη στον διάσημο ρόλο που υποδύεται! Μια αέρινη Σταχτοπούτα που κάθε φορά που συζητούσε με το κοινό νιώθαμε να μας χαρίζει λίγη από τη γλυκύτητα και την καλοσύνη της! 
Όλοι οι ηθοποιοί, συνέβαλαν με τον ρόλο του ο καθένας, στο να δώσουν έναν ιδιαίτερο τόνο στην παράσταση και να την κάνουν ιδιαίτερα πετυχημένη.
Αξίζει ν' αναφέρουμε την πληθωρική παρουσία του Κώστα Βουτσά. Σας ευχαριστούμε θερμά που μας δίνετε τηνδυνατότητα να σας απολαμβάνουμε ακόμα και κυρίως να σας γνωρίζουν και να σας απολαμβάνουν και τα παιδιά μας.

Σκηνοθεσία: Η θεατρική απόδοση του έργου από τον Βασίλη Πλατάκη, σε συνεργασία με όλους τους συντελεστές, μας ξαφνιάζει ευχάριστα. Αν και η υπόθεση είναι κλασική, η παράσταση είναι ξεχωριστή. Το ενδιαφέρον μας στάθηκε αμείωτο κι όλο το κοινό, μικροί και μεγάλοι, είχαμε την αίσθηση ότι παρακολουθούσαμε ένα παραμυθένιο έργο φτιαγμένο από την αρχή. 


Μουσική: Η παράσταση είναι διαδραστική με πλούσια μουσική, έτσι όπως μόνο ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ξέρει να εμπλουτίζει, με τις μαγικές νότες του, ένα θεατρικό έργο!

More things to do:
Η παράσταση, αν και μεγάλη σε διάρκεια, μας φάνηκε μικρή. Θέλαμε ν' ακούσουμε κι άλλο τον καλό μάγο να μας μιλάει για αξίες, όπως ο σεβασμός, η δικαιοσύνη και η δύναμη της αληθινής αγάπης. Επίσης, θα θέλαμε κι άλλο ν' απολαύσουμε τον Μαυρίκιο Μαυρικίου να παίζει μουσική. 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο: Charles Perrault
Θεατρική απόδοση: Βασίλης Πλατάκης
Σκηνοθεσία: Βασίλης Πλατάκης - Αναστάσης Δεληγιάννης
Μουσική: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Χορογραφίες: Αναστάσης Δεληγιάννης
Ενορχήστρωση - Μουσική διδασκαλία: Μαυρίκιος Μαυρίκιου
Σκηνικά: Εllen Barkin
Κοστούμια: Σύλια Δεμίρη
Φωτισμοί: Βασίλης Πλατάκης
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Τάκης Δρόσος - Ελεάνα Πλέσσα
Φωτογραφίες: Νεκτάριος Κουρής - Ελεάνα Πλέσσα
Μακιγιάζ - Χτενίσματα: Νικολέτα Πικέα
Ηχητικός Σχεδιασμός: Δημήτρης Δημητριάδης
Ηλεκτρολόγος: Νίκος Καλαντζής
Παραγωγή: "Music & Drama Productions" - Μαυρίκιος Μαυρίκιου
Θέατρο Broadway
Αγίου Μελετίου 61α & Πατησίων
τηλ. 211 1827134  -  211 0125784



                                                                 

Η Βασιλική Καλλιάνη,  είναι νηπιαγωγός, μητέρα, λάτρης της φιλοσοφίας και της ψυχολογίας. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με life coaching, συμβουλευτική γονέων αλλά και δημόσιες σχέσεις και διαφήμιση. Αρθρογραφεί σε διάφορα sites πάντα για θέματα που αφορούν στα παιδιά και την οικογένεια. Είναι, επίσης, ανεξάρτητη αντιπρόσωπος των αγγλικών εκδόσεων Usborne. https://org.usbornebooksathome.co.uk/familyaction/
Διατηρεί τη σελίδα στο Fb "Οικογενειακές Δράσεις".

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.


Follow me on Social Media


Send us your CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Subscribe to our mailing list

* indicates required