Sofianna's Paidousi Author Official Site

Monday, September 6, 2021

Το Fairytales for bookish kids προτείνει:

Χελιδόνι πληγωμένο




ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΚΟΝΔΑΚΗ ΚΑΡΑΜΕΤΟΥ

Εικονογράφος: 

Πέγκυ Φούρκα


Α’ έκδοση: Φεβρουάριος 2021

Μαλακό εξώφυλλο

Σελίδες: 36

ISBN: 978-6188420-24-3

Ένα κοριτσάκι με την κούκλα του. Ένας πόλεμος που την αναγκάζει να φύγει από την πατρίδα της. Μεγαλόψυχοι και μικρόψυχοι άνθρωποι. Ματαίωση αλλά και ειλικρινές ενδιαφέρον. Ξεριζωμός. Εκείνη με την κούκλα, τα παιδιά της μυγδαλιάς στη θάλασσα, μια παρέα χελιδόνια που δεν έχουν πού να χτίσουν φωλιά.


Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους που είναι αναγκασμένοι να φύγουν από την πατρίδα τους διωγμένοι και απελπισμένοι παίρνοντας έναν δρόμο μακρινό, ίσως για μια νέα πατρίδα. Η μακρά και δύσκολη πορεία της «προσφυγιάς» περνάει μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις, μικρά και μεγάλα καράβια που δεν φτάνουν σε κανέναν προορισμό, καχύποπτους  ανθρώπους που δυσκολεύονται να δεχθούν το «ξένο» και «διαφορετικό», αλλά κάπου στο βάθος ξεπηδάει και η καλοσύνη, η αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια που κάνει την ελπίδα να ανθίσει ξανά.


Η συγγραφέας, έχοντας μελετήσει κείμενα και ζωγραφιές που έχουν φτιάξει τα ίδια τα προσφυγόπουλα, καταφέρνει να μιλήσει για σκληρές αλήθειες με έναν διακριτικό ποιητικό τρόπο, που ευαισθητοποιεί χωρίς να τραυματίζει την παιδική ψυχή.


Στο τέλος του βιβλίου περιλαμβάνονται βιωματικά παιχνίδια ενσυναίσθησης.


(Για παιδιά 8-12 ετών).


Η συγγραφέας

Η Βαγγελιώ Κονδάκη Καραμέτου είναι φιλόλογος και συγγραφέας. Είναι μητέρα πέντε παιδιών. Αγαπάει την ποίηση και την παιδική λογοτεχνία. Ασχολείται με το θεάτρο και με τη δραματουργία. Τα κείμενά της διακρίνονται για τη θεατρικότητά τους. Ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί για τη θεατρική παράσταση «Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι» με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Έχει συμμετάσχει και έχει συντονίσει προγράμματα ευαισθητοποίησης απέναντι στους πρόσφυγες και πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού. Τα έργα της ανήκουν στο λογοτεχνικό ρεύμα του μαγικού ρεαλισμού.


Η εικονογράφος

Η Πέγκυ Φούρκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει ελεύθερο σχέδιο, αγιογραφία, ιστορία της τέχνης και συντήρηση έργων τέχνης σε ιδιωτικές σχολές καλών τεχνών και στη σχολή αγιογραφίας του Δημήτρη Χατζηαποστόλου. Από το 1996 είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων και συνεργάζεται με αξιόλογους εκδότες και συγγραφείς. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Ελλάδας και Κύπρου για την εικονογράφηση διδακτικού υλικού. Στον χώρο της αγιογραφίας έχει ασχοληθεί κυρίως με την αγιογράφηση φορητών εικόνων, πολλές από τις οποίες κυκλοφορούν και σε ευχετήριες κάρτες. Το 2006 εικονογράφησε το τέμπλο του  ιερού ναού Αγίου Φανουρίου στην Πελοπόννησο. Συνεργάζεται με τη Μητρόπολη Δημητριάδος και τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης κι έχει εικονογραφήσει επτά κατηχητικά βοηθήματα. Το παιδικό βιβλίο για εκείνη αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Από το2009 ασχολείται και με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και έχει στο ενεργητικό της πέντε βιβλία. Το βιβλίο της «Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι» με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό έγινε best seller σε Ελλάδα και Κύπρο και ανέβηκε με επιτυχία στο θέατρο «Αργώ» της Αιμιλίας Υψηλάντη (2015-2016). Οι εικόνες της ζωντανεύουν σε δύο παιδικές εφημερίδες της « Real News» και της εφημερίδας «Ορθόδοξη Αλήθεια». Σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, επισκέπτεται σχολεία σε όλη την Ελλάδα και μοιράζεται με τα παιδιά τα μυστικά της εικονογράφησης και τη χαρά της δημιουργίας.


Διαβάστε ακόμα: Ο Παρφές, ένα σύγχρονο παραμύθι για τον σχολικό εκφοβισμό!


                                                    Πατήστε εδώ!

                                     
                                              Συγγραφέας: Σοφιάννα Παϊδούση
Ηλικία: από 4 ετών
Σελίδες: 80
Είδος: Print Book, Fairytale, Picture book, full color
Τόπος & Χρόνος έκδοσης: Αθήνα, Ιούλιος 2019

Παραγγείλτε το βιβλίο του Παρφέ, στη μοναδική τιμή των 9,99 € και κερδίστε αυτόματα: 
↝Το αντίστοιχο eBook του Παρφέ, (αξίας 4.90 €)
↝Την ηχογραφημένη αφήγηση της ιστορίας  (αξίας 1 €)
↝Ιδιόχειρη αφιέρωση της συγγραφέα

→Super προσφορά: 
Τα δύο βιβλία 18 €, τα τρία 24€!!!
Για παραγγελίες στο: Facebook: @oparfes
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για το βιβλίο (κριτικές & συνεντεύξεις):
https://oparfes.blogspot.com
Για να δείτε το ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

                                                                                 

                                    *Ισχύουν μεταφορικά έξοδα (2,90 €)




No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.


Follow me on Social Media


Send us your CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Subscribe to our mailing list

* indicates required