Sofianna's Paidousi Author Official Site

Tuesday, April 4, 2023

Το Fairytales for bookish kids προτείνει...

Πάσχα, η ιστορία του Βασιλιά 

της καρδιάς μας 

                 
                               Συγγραφέας: Φώτω Σκορδά 

Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα


Διαφήμιση

Sofianna Paidousi (Σοφιάννα Παϊδούση)

   Kid 's book author


Πάσχα σημαίνει πέρασμα, πορεία, διάβαση. Από το σκοτάδι στο φως. Από τη λύπη στη χαρά. Από τον θάνατο στη ζωή.

Αυτά ήρθε να μας πει και να μας δείξει ο Χριστός με τη Ζωή, τη Σταύρωση και την Ανάστασή Του. Κι αν πολλές φορές όλα τούτα μας φαίνονται ακαταλαβίστικα δεν έχουμε παρά να ρωτήσουμε την καρδιά μας. Κι αυτή θα ακούσει με προσοχή και θα μας δείξει τον δρόμο.

 

Ελάτε να γνωρίσουμε τα φοβερά γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας μέσα από τα λόγια του πιο ταπεινού πρωταγωνιστή των ημερών, του γέρου γάιδαρου, που ως παιδί είχα κουβαλήσει στη ράχη του τον Θεάνθρωπο Χριστό.

Στοιχεία βιβλίου

 Εκδόσεις: Πορφύρα

Α' έκδοση: Μάρτιος 2008

3η Επανέκδοση: Φεβρουάριος 2022

ISBN: 978-618-5197-81-0

Διαστάσεις: 20Χ29

Σελ:32

Τιμή : 8,70€

 


 Η συγγραφέας

Μητέρα και παραμυθού. Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα. Τα βιβλία μου βρίσκονται στα δημοτικά σχολεία Ελλάδας και Κύπρου. Απόσπασμα από «Το πρώτο Πάσχα» είναι στη διδακτέα ύλη της Γ' δημοτικού. Δημοσιογράφησα στο παιδικό περιοδικό «ΔΥΟ» και εργάστηκα στη δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ1 τη δεκαετία του '90.

Το site μου www.miaforas.com

H Πόλη του καλού, των παιδιών και των παραμυθιών

Ως παραμυθού πάντα ήθελα να πιστεύω πως υπάρχει ένα μέρος όπου ζουν οι ήρωες των παραμυθιών, καθώς κι εκείνος που αρχίζει τα παραμύθια , παλιά και καινούρια. Έτσι, γεννήθηκε η Μιαφορουκαιρούπολη (https://www.miaforas.com) και ο αρχηγός της ο Μιαφοράςκιένακαιρό ή Μιαφοράς. Όσο και αν έχουν ψάξει, κανείς μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να την βρει. Παρ ́ όλα αυτά η Μιαφορακαιρούπολη υπάρχει και βρίσκεται κάπου εκεί έξω. Έχει πολλούς και διαφορετικούς κατοίκους, που όμως ζουν αρμονικά μεταξύ τους! Έχει δήμους και κοινότητες, ραδιόφωνο και δημόσια τηλεόραση, μαγείρισσα και μετεωρολόγο, εκεί ζουν οι φύλακες της χαράς και οι παρατηρητές της γης! Εκεί κρατούν φυλακισμένο τον Χρονοφάγο που κλέβει τον χρόνο των ανθρώπων. Εκεί πήγε και ο

  

Παραμυθάς Φώτιος Φωτεινός για να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης του Μιαφορά, αφού χωρίς αυτόν κανένα παραμύθι δεν θα μπορεί να ξεκινήσει! Ας μοιραστούμε το ταξίδι.


Η εικονογράφος



Η Πέγκυ Φούρκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει ελεύθερο σχέδιο, αγιογραφία, ιστορία της τέχνης και συντήρηση έργων τέχνης σε ιδιωτικές σχολές καλών τεχνών και στη σχολή αγιογραφίας του Δημήτρη Χατζηαποστόλου. Από το 1996 είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων και συνεργάζεται με αξιόλογους εκδότες και συγγραφείς. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Ελλάδος και Κύπρου για την εικονογράφηση διδακτικού υλικού. Στον χώρο της αγιογραφίας έχει ασχοληθεί κυρίως με την αγιογράφηση φορητών εικόνων, πολλές από τις οποίες κυκλοφορούν και σε ευχετήριες κάρτες.

Διαβάστε ακόμα: Ορέστης Τουλιάτος: "Το να κρατάς μια αγνότητα, ένα όνειρο κι ένα κομμάτι της παιδικότητάς σου ζωντανό, είναι πολύ σημαντικό".Αποκλειστική συνέντευξη του  ηθοποιού στο Fairytales και τον δημοσιογράφο Νίκο Κολίτση

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.


Follow me on Social Media


Send us your CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Subscribe to our mailing list

* indicates required