Sofianna's Paidousi Author Official Site

Saturday, April 13, 2024

Το Fairytales προτείνει...


Θίασος Ηλία Καρελλά

Παιδική / Εφηβική Σκηνή


«Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι»

Δύο έξτρα παραστάσεις τον Απρίλιο, λόγω του sold out

Κυριακή 21 και 28 Απριλίου, 14:30  


Συγκινητική παράσταση - προσφορά 

στους μαθητές των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Διαφήμιση

www.sofiannapaidousi.com

Σοφιάννα Παϊδούση


Λόγω της μεγάλης ζήτησης και καθώς όλες οι παραστάσεις της «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» για τον Απρίλιο είναι sold out, o θίασος του Ηλία Καρελλά, προσθέτει δύο έξτρα παραστάσεις την Κυριακή 21 και 28 Απριλίου στις 14:30, ώστε να έχουν την ευκαιρία ακόμα περισσότερα παιδιά να παρακολουθήσουν την παράσταση. Δεν θα δοθεί άλλη παράταση των παραστάσεων, καθώς ο θίασος του Ηλία Καρελλά έχει ήδη ανακοινώσει ότι την επόμενη θεατρική σεζόν 2024-25 θα ανεβάσει στο θέατρο ΚΑΠΠΑ το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες «Δον Κιχώτης». 



Παράλληλα, ευαισθητοποιημένος στα παιδιά των οποίων η πρόσβαση τους στο θέατρο, δεν είναι εύκολη, λόγω συνθηκών, ο θίασος του Ηλία Καρελλά, προσέφερε στους μαθητές σχολείων, που φοιτούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, την παράσταση «Ραπουνζέλ Χωρίς Παραμύθι», που δόθηκε στο θέατρο ΚΑΠΠΑ την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024. Τα παιδιά είχαν έτσι την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το καλό θέατρο και να απολαύσουν την βραβευμένη με το Βραβείο Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους, παράσταση, από την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.  

Διαφήμιση 

Η παράσταση δόθηκε σε πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα, στο πλαίσιο της φετινής συνεργασίας του Θιάσου Ηλία Καρελλά με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,  καθώς η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της, και τη Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών & Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου.


Την παράσταση παρακολούθησαν σχολεία της Αθήνας μαζί με εκπροσώπους των παραπάνω φορέων σε μία παράσταση αφιερωμένη εξαιρετικά στους μαθητές.


Ο Γενικός Γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας κ. Ηρακλής Μοσκώφ, παρακολούθησε  την παράσταση και απευθύνει τον παρακάτω χαιρετισμό:

«Η παράσταση «Ραπουνζέλ χωρίς Παραμύθι» η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, θεωρείται ένας ιδανικός τρόπος για να λάβουν τα παιδιά μηνύματα που μας ευαισθητοποιούν απέναντι στη διαφορετικότητα, την κοινωνική απομόνωση, τον ρατσισμό, τον πόλεμο, το περιβάλλον, τις μαθησιακές δυσκολίες.»

Ηλίας Καρελλάς


Από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ παρέστησαν οι κυρίες Μαρία Δρίτσα, μέλος του τομέα Παιδικής Προστασίας και Πόπη Διονυσοπούλου, μέλος του εκπαιδευτικού τμήματος. Από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου έδωσαν το παρών ο κ. Δημήτρης Γεωργιάδης, ο κ. Λάζαρος Βλαχόπουλος, καθώς και η κ. Μαρία Παπαθανασίου. Επίσης η Νεγκίν και ο Μοχάμεντ, πρώην ασυνόδευτοι ανήλικοι, νυν μέντορες στις ομάδες ασυνόδευτων ανηλίκων.


Επιπλέον παρέστησαν εκπρόσωποι φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο μαθήματος «Θέατρο και Πολιτισμός, Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο σχολείο», με εισηγήτρια καθηγήτρια την κ. Αλεξία Παπακώστα.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.


Follow me on Social Media


Send us your CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Subscribe to our mailing list

* indicates required