Sofianna's Paidousi Author Official Site

Tuesday, December 18, 2018

ΧΙΟΝΑΤΟΙ

ΧΙΟΝΑΤΟΙ

KΡΙΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ
Δεκέμβριος 2018

Της συντάκτριας Μαριάννας Τσάκλα

Δύο διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται και ήρθε η στιγμή να τους γνωρίσουμε...
Όλοι γνωρίζουμε το παραμύθι της Χιονάτης με τους 7 νάνους, αλλά ποτέ όπως το έχουμε δει να παρουσιάζεται από μια οtherside σκοπιά και σε μια διαφορετική διασκευή από τους Patari Project, στο θέατρο Πόρτα, για 2η χρονιά, κάθε  Σάββατο στις 17.00, σε σκηνοθεσία της Σοφία Πάσχου και μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή.



Μετά το θάνατο του πατέρα της, η Χιονάτη εκδιώκεται από τη μητριά της και βρίσκει καταφύγιο κάτω από τη στέγη των αδελφών Κούρτογλου. Το έργο επικεντρώνεται στον ανταγωνισμό και την αντιζηλία ανάμεσα στη βασίλισσα και την Χιονάτη και τον τρόπο που εξελίσσονται ηθικά οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες. Η παράσταση θίγει τη μοναξιά και τον τρόπο που το κοινωνικό περιβάλλον έχει τη δύναμη να σε κάνει καλύτερο ή χειρότερο. 
Η Χιονάτη, από μια κακομαθημένη πριγκίπισσα του παλατιού, μεταμορφώνεται σ' ένα καλόκαρδο απλό κορίτσι που νοιάζεται και φροντίζει τους νέους φίλους της, ενώ για πρώτη φορά μαθαίνει πώς να διασκεδάζει και να χαίρεται την κάθε στιγμή, σε αντίθεση με τη βασίλισσα που παραμένει εγκλωβισμένη στον μικρόκοσμό της και τ' αρνητικά της συναισθήματα. Σε πολλές στιγμές, κατά τη διάρκεια της παράστασης, νιώθεις οίκτο και ελπίζεις να βρει κι εκείνη τη λύτρωση και τη γαλήνη, όπως και η Χιονάτη. Θα καταφέρει να τη βρει άραγε;


"Ο Παρφές..." 
ένα παραμύθι για το σχολικό εκφοβισμό (Βullying) 
έρχεται σύντομα...

Ηθοποιοί:
Η Κατερίνα Μαυρογεώργη και η Ειρήνη Μακρή, στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους της βασίλισσας και της Χιονάτης, δίνουν ερμηνευτικά τον καλύτερο τους εαυτό, ενώ οι άντρες της ομάδας, Θεοδόσης Κώνστας, Θάνος Λέκκας,  Γιώργος Σύρμας, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος και Αποστόλης Ψυχράμης, τα δίνουν όλα επί σκηνής, σε συνεχείς εναλλαγές ρόλων, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους και στηρίζοντας ιδανικά τις δύο πρωταγωνίστριες.

Σκηνοθεσία:
Από σκηνοθετική άποψη, αξίζει αναφοράς η τεχνική, "platform", η χρήση, δηλαδή, πλατφόρμας πάνω στην οποία εκτυλίσσεται η δράση. 


Σκηνικά, μουσική, χώρος:
Με ελάχιστα σκηνικά, το αποτέλεσμα παραμένει εντυπωσιακό, ενώ η μουσική παίζει καταλυτικό ρόλο. 
Το θέατρο Πόρτα, συγκαταλέγεται στα καλύτερα θέατρα της πόλης, μ' ένα εντυπωσιακό ευρύχωρο και αστραφτερό φουαγιέ και ακόμα πιο εντυπωσιακή σκηνή, ενώ η πρόσβαση σ' αυτό είναι εύκολη. 

More things to do:
Εκτιμάται ότι το target group της παράστασης είναι ηλικιακά μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο (4 ετών), ενώ και το τέλος της χαρακτηρίζεται κάπως απότομο.
Εν τέλει, μια αξιόλογη και ξεκαρδιστική παράσταση, μας διηγείται το γνωστό παραμύθι, όπως δεν το έχουμε ξαναδεί, με άξιους συντελεστές. Η παράσταση είναι κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους και τους δίνεται μ' αυτόν τον τρόπο η μοναδική ευκαιρία να γελάσουν με την ψυχή τους, αλλά και ν' αναθεωρήσουν τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα.

Credits: Στην υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, Ελεάννα Γεωργίου, για την επικοινωνία και την ανταπόκριση

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Συνεργάτες Σκηνοθεσίας: Εριφύλη Στεφανίδου, Γιάννης Γιαννούλης
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
Φωτογραφίες, video: Panagiotis Maidis


Παίζουν: Θεοδόσης Κώνστας, Θάνος Λέκκας, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Γιώργος Σύρμας, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης


Μέρα και ώρα παραστάσεων: Σάββατο στις 17:00

Διάρκεια: 95 λεπτά (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10€, Ανέργων/Άνω των 65 ετών/Ομαδικό (άνω των 10 ατόμων) 8€

Trailer: 



Φωτό (high res):



viva.gr, 11876, SevenSpots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα, Viva Kiosk 


Διαβάστε ακόμα:

'Πήτερ Παν, κριτική θεατρικής παράστασης

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.


Follow me on Social Media


Send us your CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Subscribe to our mailing list

* indicates required