Sofianna's Paidousi Author Official Site

Sunday, January 8, 2023

Κριτική θεατρικής παράστασης:


Rock Καλικάντζαροι 

Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Δεκέμβριος '22



Της συντάκτριας Βασιλικής Καλλιάνη

Παρακολουθήσαμε την παράσταση "Rock Καλικάτζαροι" στο θέατρο Μορφές Έκφρασης. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μιούζικαλ που μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και πώς αυτή μπορεί να τα αλλάξει όλα! 



Γνωρίζουμε τις ποιοτικές παιδικές παραστάσεις του  θεάτρου Μορφές Έκφρασης και της Άννας Τζίμα, αλλά η συγκεκριμένη Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική παράσταση  είναι ξεχωριστή και πέρα από κάθε προσδοκία! Τα παιδιά έδειξαν να ενθουσιάζονται από το ξεκίνημα και την υποδοχή της δημιουργού. Συζήτησαν τι ξέρουν για τους καλικάντζαρους και με δυνατό χειροκρότημα η πλοκή ξεκινάει. 

Οι μεγάλοι δεν πιστεύαμε αυτό που θα ακολουθήσει: ότι, δηλαδή, η υπόθεση θα μας εμπλέξει και θα μας αφορά με τρόπο που να θεωρήσουμε ότι παρακολουθούμε ένα μιούζικαλ γραμμένο για ενήλικες!

Sofianna Paidousi (Σοφιάννα Παϊδούση)

                        Kid 's book author

Υπόθεση: 

Η πρωταγωνίστρια βρίσκεται μόνη της σε μια ξένη πόλη παρέα με το ακορντεόν της και ο πρωταγωνιστής παίζει κιθάρα και τραγουδάει στην πλατεία της πόλης που γνωρίζει καλά. Γνωρίζονται, υπάρχει αμηχανία μεταξύ τους, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι βιάζονται να ετοιμαστούν και να επισκεφτούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Σε αυτό το σημείο εμφανίζονται οι καλικάντζαροι, εκ φύσεως κακοί και αρνητικοί, θέλοντας να τα καταστρέψουν όλα. Μπορεί το ανθρώπινο ενδιαφέρον, η αληθινή αγάπη ή και μόνο μια αγκαλιά φιλική να τα αλλάξουν όλα; Δε θα θέλαμε να σας αποκαλύψουμε περισσότερα για να έχετε το ενδιαφέρον και την αγωνία να απολαύσετε την εξέλιξη του έργου από κοντά!



Κείμενα - Σκηνοθεσία:

Η Άννα Τζίμα μας αποδεικνύει, για ακόμα μία φορά, ότι καθετί που δημιουργεί είναι ποιοτικό, εξαιρετικό και με μαγικό τρόπο  συμπαρασύρει μικρούς και μεγάλους στην αναζήτηση της αλήθειας και των πιο αληθινών συναισθημάτων. Με την απλότητα του λόγου και με καλλιτεχνική μαεστρία, προσθέτει ένα ακόμη λιθαράκι έμπνευσης και φαντασίας για παιδιά και ενήλικες.

Ηθοποιοί:

Οι ηθοποιοί είναι όλοι εξαιρετικοί, γι' αυτό και δε θα θέλαμε να ξεχωρίσουμε κανέναν! Όλοι υποστηρίζουν τον ρόλο τους δυναμικά και διαφορετικά και αποδεικνύουν ότι το να είσαι ηθοποιός, πόσο μάλλον νέος ηθοποιός, μοιάζει να είναι πολύ απλό κι εύκολο, αρκεί να είσαι ταλαντούχος! Ενσαρκώνουν τους ρόλους τους ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και καταφέρνουν να μας κάνουν να νιώσουμε ότι βρισκόμαστε κάπου ανάμεσά τους και συμπάσχουμε μαζί τους. 


Μουσική: 

Η μουσική, γραμμένη από τον Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη, άριστα δεμένη με την παράσταση, περιγράφει τα πιο δυνατά συναισθήματα με τον πιο απλό τρόπο, καταφέρνοντας να μας κάνει να νιώσουμε ότι υπάρχει ακόμα Αγάπη γύρω μας, αρκεί να είμαστε ανοιχτοί για να τη νιώσουμε. 


Χορογραφία:

Η Ζωή Σωτηροπούλου, μέσω της  απλής και δημιουργικής κίνησης, μας μεταφέρει την αέναη εναλλαγή των συναισθημάτων μέσω της κινητικής παρουσίας των ανθρώπων. Η γλώσσα του σώματος, άλλωστε, είναι αυτή που μας βοηθάει να εκφράσουμε όσα μικρά ή μεγάλα νιώθουμε, όλα πολύ σημαντικά για την ψυχή και τη ζωή μας. 

Tips:

Τα παιδιά συμμετέχουν με κέφι και ενθουσιασμό, όπως συμβαίνει σε όλες τις παιδικές παραστάσεις της Άννας Τζίμα. Η μεγάλη έκπληξη είναι πώς οι ηθοποιοί και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Σκούρτης, καταφέρνει να συμπαρασύρει μικρούς και μεγάλους σε ένα θεατρικό-μουσικό παιχνίδι με συνεπιβάτες όλες και όλους ανεξαιρέτως!


Πρόκειται πραγματικά για ένα εκπληκτικό μιούζικαλ που αξίζει να απολαύσετε στις γιορτές των Χριστουγέννων. 

Ακόμα κι αν ζείτε εκτός Αθηνών, οι Rock Καλικάντζαροι  αποτελούν must για τις φετινές γιορτές!


Για παιδιά ηλικίας 5+ 

Συμμετέχουν 6 ηθοποιοί – μουσικοί.

Διάρκεια: 60 λεπτά


Συντελεστές: 

Κείμενα- σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Πρωτότυπη Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, Άννα Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Κώστας Παπάζογλου

Σκηνικά – Κοστούμια: Archlabyrinth

Χορογραφίες: Ζωή Σωτηροπούλου

Συμμετέχουν 7 ηθοποιοί – μουσικοί:

Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου, Δανάη Στεργίου, Αλίκη Ζωγράφου, Κώστας Παπάζογλου, Πέλια Γιαννουλάτου, Βαρβάρα Ραμπαούνη


Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Δεκέμβριος: 

- 10, 17 στις 20.00 

- 26, 27, 28, 29, 30 στις 18.00


Ιανουάριος: 

- 02, 03 στις 18.00

- 04 στις 20.00


Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα


Τιμές εισιτηρίων

Προπώληση: 12€

Ταμείο: 12€

Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων, ομαδικά (10άτομα και άνω): 10€ 


Ηλεκτρονικές κρατήσεις: Rock Καλικάντζαροι :: TicketServices.gr


-      TICKETSERVICES τηλ. κέντρο 210 7234567


Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210 3464903, 210 3464002


mail: morfesekfrasis@gmail.com


Πρόσβαση στο θέατρο


Θέατρο ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ


Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα (μετρό Κεραμεικός, ηλεκτρ. Πετράλωνα)

Χάρτης: https://goo.gl/maps/32h2nmSMSEyFv5cG9

Facebook Pages

https://www.facebook.com/morfesekfrasis

WebPages

https://www.morfesekfrasis.gr/


Διαβάστε ακόμα: Το Fairytales προτείνει... ΑΚΡΩΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ της Charlotte Jones





No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.


Follow me on Social Media


Send us your CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Subscribe to our mailing list

* indicates required